„Elvitte” a sofőr karját, majd továbbhajtott

Két ember is megsérült hajnalban egy ittasan vezető német férfi teherautójától Cserszegtomajon; a vétkes sofőr elhagyta a helyszínt – tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.

MNO
2011. 07. 20. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német férfi tehergépkocsijával nekiütközött egy az útpadkán szabálytalanul, a forgalommal szemben megálló személyautó nyitott ajtajának. A kocsi ajtaja nekicsapódott az autóba beszállni készülő férfinak, ő emiatt könnyű sérülést szenvedett. A teherautó vezetője az ütközés után megállt, majd járművével hátramenetben a személyautó lökhárítójának is nekiütközött. A német férfi kiszállt a járművéből, de rövid szóváltás után, adatainak hátrahagyása és segítségnyújtás nélkül elindult Hévíz irányába. Teherautójával ekkor elérte a személyautó őt megállásra intő vezetőjének jobb karját, ő ennek következtében ugyancsak könnyű sérülést szenvedett. A tehergépkocsi vezetője megállás nélkül folytatta útját.

A baleset után nem sokkal a rendőrök a közeli lakásán elfogták és előállították a német férfit. Alkoholszondás ellenőrzés alá vonták, és ennek eredménye alapján vérmintavételre is előállították. A Keszthelyi Rendőrkapitányságon segítségnyújtás elmulasztása miatt indult ellene büntetőeljárás.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.