Ennek biztosan örülni fognak

Javított Románia elsőrendű hosszú távú adóskockázati besorolásán a brit hitelminősítő Fitch Ratings. A szervezet szerint a lépést a pénzügyi válság miatti kockázatok csökkenése, a GDP-növekedés helyreállása, az erőteljes exportteljesítmény és a folyó fizetési mérleg javulása, illetve a csökkenő költségvetési deficit indokolta.

MNO
2011. 07. 04. 19:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Románia hosszú lejáratú külföldivaluta-denominálású adósi besorolását BB pluszról BBB mínuszra, míg lejdenominálású hosszú távú adósi besorolását BBB mínuszról BBB-re javította a Fitch. Mindkét osztályzat stabil minősítési kilátásokkal párosul. Ezzel az ország devizaadóssága ismét a befektetésre ajánlott sávba került.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.