Ennyi adót még sose szedtek be

A német gazdaság folytatódó élénkülésének egyik hatásaként a vártnál is nagyobb lehet az idei adóbevétel, elképzelhető, hogy rekordszintű lesz – közölte Christian Breuer, a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének adóügyi szakértője.

MNO
2011. 07. 24. 16:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Euro am Sonntag című német hetilapnak a szakértő azt mondta, hogy az intézet adóügyekkel foglalkozó csoportja most 565-570 milliárd euró közötti adóbevétellel számol. Breuer emlékeztetett arra, hogy a költségvetés idei adóbevételével kapcsolatos előrejelzést a közelmúltban „javították fel” 537 milliárd euróról 555 milliárd euróra. A szakértő azonban azt mondta, hogy novemberben felülvizsgálják a becslést az addig beérkező adatok alapján, s elképzelhető, hogy az idei adóbevétel felülmúlja majd a 2008. évi 561 milliárd eurós rekordot.

Az idei első három hónapban a német hazai össztermék (GDP) növekedése 1,5 százalék volt az előző negyedévhez képest. A második negyedévben ez valószínűleg 0,5 százalékra lassult, az ország pénzügyminisztériumának pénteken ismertetett előrejelzése szerint.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.