Erdélyben a Mokép

A Mokép idén kilép a filmforgalmazás nemzetközi színterére: az állami tulajdonú cég filmforgalmazói tevékenységét Magyarország határain túl, elsőként Erdélyben is folytatni kívánja – tájékoztatta a cég szerdán az MTI-t.

MNO
2011. 07. 20. 17:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint egyes filmek jogait eddig is forgalmazta a nemzeti tulajdonban álló társaság, azonban a továbbiakban már saját kiadóvállalattal tervezi képviseltetni magát. A cég később fokozatosan kíván terjeszkedni a magyarlakta területek felé. „A Mokép olyan magyar szerzői alkotások és művészi art filmek forgalmazását tűzte ki célul, amelyek egyszerre szolgálják a minőségi szórakoztatást és töltenek be fontos szerepet a kultúra, a filmművészeti ismeretterjesztés területén” – írták. Gulyás Balázs, a Mokép igazgatója kiemelte: fontos, hogy ezek a művek megfelelő minőségben jussanak el a határainkon túl élő magyarokhoz.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.