Erős ellenfeleket kaptak a magyar kupacsapatok

A Ferencváros a litván Suduva és a svéd Elfsborg párharcának győztesével, a Paks a skót Heartsszal, a Kecskemét pedig az orosz Alanyija Vlagyikavkazzal mérkőzhet a labdarúgó Európa Liga 3. selejtezőkörében – ha jövő csütörtökön kiharcolja a továbbjutást a második fordulóból. Amennyiben a magyar bajnok Videoton képes lesz továbbjutni a Sturm Graz ellen, akkor a grúz Zestafoni és a moldovai Dacia Chisinau párharcának győztesével találkozik.

MNO
2011. 07. 15. 12:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a Videoton FC a jövő szerdai visszavágón ledolgozza kétgólos hátrányát az osztrák Sturm Grazzal szemben, és továbbjut, a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében a grúz Zestafoni és a moldovai Dacia Chisinau párharcának győztesével találkozik.

Az európai szövetség (UEFA) nyoni székházában megtartott pénteki sorsoláson az is kiderült, hogy ha a székesfehérvári gárda érdekelt lesz a következő körben, idegenben kezdi majd meg a párharcot. A Zestafoni az első meccsen hazai környezetben 3–0-ra nyert a Chisinau ellen. A magyar bajnok szerdán 2–0-ra kapott ki a Sturmtól Klagenfurtban, a visszavágót a székesfehérvári Sóstói Stadionban rendezik jövő szerdán.

Az európai szövetség (UEFA) nyoni székházában megtartott pénteki sorsoláson eldőlt, hogy továbblépés esetén a norvég Aalesundot csütörtökön 2–1-re legyőző FTC, és a szintén norvég Tromsö ellen Székesfehérváron 1–1-et játszott Paks egyaránt otthon, a kazah Aktobéval szemben saját stadionjában 1–1-et elért Kecskemét pedig idegenben kezdene. Az Európa Ligában elindult magyar együttesek a 2. forduló jövő csütörtökön sorra kerülő visszavágóin egyformán idegenben szerepelnek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.