Erős földrengés a chilei partvidéken

A Richter-skála szerint 6,0-es erősségű földrengést regisztráltak a chilei partvidéken helyi idő szerint péntek éjszaka.

MNO
2011. 07. 16. 2:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai geofizikai intézet (USGS) közlése szerint az erős – közép-európai idő szerint szombat hajnali 1 óra 26 perkor történt – földlökés fészke mintegy 23 kilométeres mélységben volt a tengerfenéken, csaknem 90 kilométerre délnyugatra Valparaíso kikötővárostól.

Az USGS korábban 6,2-es erősségűre becsülte a földmozgást. A földrengést az epicentrumtól 134 kilométerre fekvő fővárosban, Santiagóban is érezni lehetett.

A chilei katasztrófavédelem hivatala által adott tájékoztatás szerint nem érkeztek jelentések károkról vagy áldozatokról, s nem adtak ki szökőárriadót sem.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.