Európában a 3D a nyerő

Európában a közelmúlt hollywoodi szuperprodukciói 3D-ben hozzák a legtöbb jegybevételt – derült ki egy felmérésből.

MNO
2011. 07. 05. 17:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A RealD háromdimenziós technikai szolgáltató vállalat hétfőn közölt adatai szerint a Thor című képregényfilm nemzetközi bevételének hetven százaléka származik a 3D-s forgalomból. Európában pedig a Thor teljes mozijegybevételének csaknem nyolcvan százalékát teszi ki a 3D-s eladás.

A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken című produkcióval hasonló a helyzet. A nemzetközi forgalom 67 százaléka, az európai csaknem 70 százaléka 3D-s jegyeladásból ered.

A Kung Fu Panda 2. esetében a 3D-s jegybevétel a teljes nemzetközi kassza 60 százalékát, az európai 67 százalékát tölti meg. A Verdák 2. részének 3D-s változata pedig a nemzetközi piac forgalmából 53 százalékot, az európaiból 68 százalékot szakított.

Észak-Amerikában még nem tolódott el ennyire a bevételi arány a 3D javára. A piaci részesedés az említett filmek esetében ötven százalék alatti. Ugyanakkor a múlt héten debütált Transformers 3. a jelentések szerint eddigi bevételei 60 százalékát gyűjtötte a 3D-s vetítésekből.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.