Ex-liverpoolit igazolt a Győr

A Győri ETO FC négyéves szerződést kötött a Liverpool labdarúgócsapatát is megjárt Simon Andrással, továbbá kölcsönbe megszerezte a cseh válogatott Marek Strestíket.

MNO
2011. 07. 04. 16:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétfői sajtótájékoztatón kiderült, Simont már télen szerette volna a keretében tudni a győri klub, de a támadó akkor Rotterdamba, az Excelsiorhoz szerződött. Az U20-as világbajnoki bronzérmes játékos júniusban visszatért Magyarországra, azóta a győrieknél több edzőmeccsen is szerepelt. Csertői Aurél vezetőedző szerint szerződtetése előrelépést jelent, míg Klement Tibor ügyvezető a legnagyobb hazai igazolásnak nevezte az üzletet.

A 24 éves Marek Strestík egyelőre egy évre kölcsönbe érkezik a zöld-fehér együtteshez, de a felek kölcsönös elégedettsége esetén a klubnak opciós joga van a megvételére. Az egyszeres cseh válogatott középpályás az FC Zbrojovka Brno játékosa volt legutóbb.

Távozik ugyanakkor a zöld-fehérektől Sánta András, Eugene Fomumbod, Vedran Niksic, Teimuraz Sharashenidze, Fouad Bouguerra, Arsene Copa, Aleksandar Radosavljevic, Zoran Supic, valamint kölcsönbe adják a Pápának Lasha Totadzét és George Ganugravát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.