Falunappal mond köszönetet Kolontár

Falunappal mond köszönetet a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófában nyújtott segítségért Kolontár.

MNO
2011. 07. 06. 18:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tili Károly, a Veszprém megyei falu polgármestere elmondta az MTI-nek, hogy az önkormányzatának szervezésében szombaton zenés ébresztővel veszi kezdetét az egész napos programsorozat, a kulturális rendezvényeken kívül megrendezik a hagyományos focimeccset és a főzőversenyt is. Hozzátette: több mint tíz éve minden évben júniusban rendezték meg a falunapot, most megvárták, míg minden károsult beköltözik a lakóparkban felépült új otthonába. „Igazán minden okunk megvan az ünneplésre, hiszen az élet visszazökkent a megszokott kerékvágásba” – fogalmazott a polgármester, hozzátéve, hogy a Kossuth utca teljes hosszában több száz résztvevőre számítanak Kolontáron. Elmondta, hogy meghívták több település – közöttük Érd és Agárd – önkénteseit, akik segítséget nyújtottak a katasztrófa idején.

A szervezést a Táncsics Mihály Általános Iskola és Könyvtár, a Kolontári Gyermekekért Alapítvány, a Német Kisebbségi Önkormányzat, a helyi polgárőrség, a vöröskereszt, a sportkör és magánszemélyek segítik. A színpadi programok mellett lovaglás, sétakocsikázás, légvár, arcfestés, hennafestés, lufibohóc, kiállítások, vöröskeresztes sátor, kreatív sátor, gólyalábazás, kézműves kirakodóvásár várja a vendégeket. A falunap hajnalig tartó utcabállal zárul.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.