Fegyvergyártó üzemekre mértek csapást

Izraeli harci gépek szerdára virradóra fegyvergyártó üzemekre mértek csapást, válaszul arra, hogy előzőleg palesztin fegyveresek két rakétát lőttek ki izraeli területekre.

MNO
2011. 07. 13. 6:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli Chanel 10 tv-csatorna a hadsereg szóvivőjének közleményét idézte, amely szerint a kedd esti rakétatámadások egy polgári épületben okoztak kisebb károkat a Gázai övezet közelében. A szóvivő a Gázai övezetet uraló Hamász radikális palesztin szervezetet tette felelőssé a rakétatámadásokért, s hangsúlyozta, hogy nem tűrik az izraeli polgárok és katonák elleni terrortámadásokat.

Palesztin szemtanúk és biztonsági források szerint szerdára virradóra az izraeli légierő egy kocsimosó garázsra mért csapást a Gázai övezet északi részében, a kilőtt két rakéta komoly károkat okozott az épületben, s a detonáció kiverte a környező házak ablakait. Egy nő sebesült meg, lábába repeszek fúródtak.

Az izraeli légierő legutóbb vasárnap intézett támadást a Gázai övezetben lévő célpontra, egy építőipari létesítményre lőttek ki rakétákat. A támadás – amelynek nem voltak áldozatai – ugyancsak válasz volt arra, hogy korábban ismeretlen palesztin fegyveresek három házilagos készítésű rakétát lőttek ki dél-izraeli területekre. A lövedékek akkor lakatlan területen csapódtak be.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.