Fejlesztik a jogsegélyszolgálatot

Az érdekképviseleti szervezetek kapacitásainak fejlesztésére kiírt tenderen augusztus 1. és szeptember 1. között lehet beadni a pályázatokat a már működő munkavállalói és munkáltatói jogsegély-szolgáltatás fejlesztésére.

MNO
2011. 07. 16. 10:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapján közzétett pályázati kiírások szerint az Új Széchenyi-terv (ÚSZT) Társadalmi megújulás operatív programban (TÁMOP) a közép-magyarországi térségben 170 millió forint, a felzárkózó régiókban 1,02 milliárd forint keret áll rendelkezésre ingyenes jogi tanácsadásra, amelyet munkaadók és munkavállalók egyaránt ingyen igénybe vehetnek. Pályázatot a több mint egy éve működő szakszervezetek, munkavállalói érdekképviseletek, illetve munkaadói és munkavállalói érdekképviseletet ellátó egyesületek adhatnak be.

Az NFÜ közölte, hogy a kiírás követelményeinek megfelelő minden olyan szervezet pályázhat, amelyik már működtet jogsegélyszolgálatot, és képes a pályázatban megfogalmazott elvárásoknak megfelelően fejleszteni és szolgáltatást nyújtani. Azokat a szervezeteket sem zárták ki a pályázatból, amelyek a TÁMOP pályázatán korábban már nyertek, és Jogpont Hálózatot működtetnek. Velük szemben a támogatási szerződés feltétele, hogy a közreműködő szervezet a záró elszámolásukat elfogadja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.