Felborult a tűzoltóautó

Csaknem száz hektáron égett a tarló Zákány határában vasárnap kora este, egy, az oltáshoz igyekvő speciális autó felborult Gyékényes határában, vezetője megsérült – közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

MNO
2011. 07. 17. 19:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lángokat 40 tűzoltó több mint két óra alatt fékezte meg, a tűz okát vizsgálják – mondta Rajnai Tamás.

Tájékoztatása szerint nem sokkal este hat óra előtt riasztották a tűzoltókat, akik nagy erőkkel, kilenc járművel vonultak a helyszínre. Az erdősávot is veszélyeztető lángokat sikerült megfékezni, este nyolc óra után már az utómunkálatokat végezték.

Az ügyeletes elmondta azt is, hogy Gyékényes határában felborult egy Barcsról a tűzhöz riasztott speciális, erdőtűzoltáshoz használatos tűzoltóautó. A járműben egyedül utazó sofőr megsérült, de állapotáról az ügyeletes nem tudott felvilágosítást adni. A felborult jármű felemeléséhez Nagykanizsáról hívtak darut – tette hozzá Rajnai Tamás.

Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek elmondta: a balesetet szenvedett jármű vezetője az elsődleges adatok alapján súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit vizsgálják.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.