Feldühödött szerbek felgyújtottak egy határátkelőt + Képek

Feldühödött szerbek szerdán Molotov-koktélokat, meggyújtott benzinespalackokat dobálva lángba borították a jarinjei határátkelőt, amely a zömmel albánok lakta Koszovó északi részén, a Szerbiával közös határon fekszik.

MNO
2011. 07. 27. 20:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyújtogatás néhány órával az után történt, hogy visszavonták két vitatott határátkelőről, a jarinjeiről és a brnjakiról a koszovói különleges rendőri egységeket. Borisz Tadics szerb államfő az erőszak azonnali leállítására szólított fel, és nyugalomra intette a koszovói szerbeket. Az elnöki hivatal sajtószolgálata által kiadott közleményben Tadics leszögezte, hogy „az erőszakos cselekményeket végrehajtó huligánok nem Szerbia népét védelmezik”.









Fotók: Reuters

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.