Felszínre ért a magyar fiatalember

A felszínre ért a romániai Bihar-hegységben lévő Pádis-fennsík egyik barlangjában megsérült magyar fiatal a barlangi mentők segítségével pénteken nem sokkal délután öt óra előtt – közölte a Magyar Barlangi Mentőszolgálat az MTI-vel.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/794492" target="_blank"><strong>• Félúton van a beszorult férfi</strong></a>

MNO
2011. 07. 01. 15:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szolgálat internetes oldalán az olvasható: hajnali háromnegyed ötkor kapták a riasztást, hogy a Pádis-fennsíkon lévő barlangban, kétszáz méteres mélységben, a bejárattól nyolcszáz méterre egy fiatalembernek kificamodott a válla.

Mint írták, a barlangi mentők nem sokkal délután négy óra után szálltak le a barlangba. Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a sérült „a saját lábán” jött a felszínre a barlangi mentők segítségével. A fiatalembert a nagyváradi kórházba szállítják kivizsgálásra. A magyar barlangi mentők két óra múlva indulnak vissza Magyarországra – tette hozzá.

A Bihar megyei hegyi- és barlangi mentőszolgálattól származó információ szerint egy jelenleg Magyarországon élő barlangkutatóról van szó, aki magyar, román és kanadai állampolgársággal rendelkezik.

Pintér István, a szolgálat vezetője az MTI-nek telefonon elmondta: egy négy-öt fős barlangkutató csoport ment le a barlangba, a csoport egyik tagját azonban baleset érte, kificamodott a válla. Társai feljöttek a barlangból, hogy szóljanak a hegyi mentőknek, akik azonnal a helyszínre siettek. A mentők orvosa leereszkedett a sérülthöz, s visszahelyezte a kificamodott testrészt.

A fiatal barlangkutató végül a barlangi mentők segítségével ért fel a felszínre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.