Feltételezett lövések: már folyik a vizsgálat

A rendőrség tanúkat hallgatott meg és szakértői vizsgálatokat végez a Borsod megyei Putnokon, ahonnan szerda este két feltételezett lövésről tettek bejelentést. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/798558" target="_blank"><strong>• Mi történt Putnokon?</strong></a>

MNO
2011. 07. 21. 8:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtök reggel az MTI-nek azt mondta: helyszíni szemlét tartottak, tanúkutatást, tanúmeghallgatást végeztek, illetve szakértői vizsgálatok vannak folyamatban. További információkat a szóvivő egyelőre nem közölt.

Tamás Barnabás, a település polgármestere (Fidesz) az MTI-nek azt mondta, hogy nem értesült a történtekről, jelenleg a szabadságát tölti. Az Index.hu csütörtökre virradó éjszaka azt írta, hogy lövések hatoltak át két, romák lakta ház közös udvarának a kapuján szerda este Putnokon; a támadásnak nincs sebesültje. Az ott lakó férfi azt mondta: hangos durranásra lettek figyelmesek, kiszaladtak az udvarra, pár másodperccel később jött a következő durranás, és hallották, ahogy a golyó elsüvít mellettük.

A rendőrségi szóvivő éjszaka az MTI kérdésére arról számolt be, hogy az esetről nem sokkal szerda este fél nyolc előtt érkezett bejelentés. Egyedné Novodonszki Éva akkori tájékoztatása szerint a bejelentő nem tudta biztosan, hogy fegyvert vagy petárdát hallott eldördülni; a rendőröknek a helyszínen két lyukat mutatott a pozdorjából lévő kapun.

Az MTI helyszínről származó információi szerint két rendőr kereste a helyszínen a lövedéket. A ház Putnok főterén található, a katolikus templom mellett, a 26-os számú főúttól 50 méterre. A templom miatt este ki van világítva a környék.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.