Fokozottan ellenőrzi a rendőrség az autóbuszokat

Autóbuszokat ellenőriz a rendőrség az utakon csütörtökön és pénteken egy európai közlekedésbiztonsági akció részeként – közölte az ORFK szóvivői iroda szerdán az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 27. 14:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egész országra kiterjedő ellenőrzést – a Nemzeti Közlekedési Hatósággal együttműködve – legalább napi nyolc órában hajtják végre a rendőrök – olvasható a közleményben. Az európai – Tispol – akcióban az autóbuszokat és azok vezetőit ellenőrzik, függetlenül attól, hogy a jármű magyar vagy külföldi személy üzemeltetésében áll. A rendőrök a járművezetők és a különböző okmányok ellenőrzésén túl vizsgálják a menetíró berendezéseket, ellenőrzik a vezetési- és a pihenőidőre vonatkozó szabályokat, kiszűrik a gyorshajtókat és az ittas járművezetőket, valamint vizsgálják a buszok műszaki állapotát. Az ellenőrzések során különös figyelmet fordítanak arra, hogy a járműveket megfelelően látták-e el hatósági jelzésekkel – áll a rendőrségi közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.