Fokozottan ellenőrzik a kamionstop betartását

Az e hét végén életbe léptetett, meghosszabbított időtartamú kamionstop betartását a közlekedési hatóság, a rendőrség és a vámhatóság fokozottan ellenőrzi; a teherjárművek forgalmának korlátozását a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontokkal indokolta.

MNO
2011. 07. 03. 8:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A változtatás értelmében a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépkocsiknak már szombat délután három órától vasárnap este tíz óráig parkolókban kell várakozniuk júliusban és augusztusban. A korábbi szabályozás szerint a kamionok szombat este tíz óráig használhatták az utakat.

A tárca az e hét végétől érvényes módosítástól azt várja, hogy a személygépkocsik hétvégi és ünnepnapi közlekedése az idegenforgalmi szezonban biztonságosabbá és gyorsabbá válik. A kamionstopot a nemzeti fejlesztési miniszter veszélyhelyzetben – például hőségriasztás miatt – a vidékfejlesztési miniszter egyetértésével, felfüggesztheti.

A magyar és a külföldi rendszámú nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozására vonatkozó rendelkezések betartását a közlekedési hatóság, a rendőrség és a vámhatóság fokozottan ellenőrzi. Az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap reggeli tájékoztatása szerint a kamionstoppal összefüggésben több határátkelőhelyen egy-két órás várakozás alakulhat ki.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közlése szerint vasárnap kora délelőttig Záhony és Csap között megszűnt a kamionok jelentősebb várakozása. A záhonyi átkelőhelynél most a kilépő mikrobuszforgalomban van kisebb fennakadás: egy órát kell várniuk az utasoknak arra, hogy átléphessenek Ukrajnába – olvasható a www.vam.gov.hu internetes oldalon.

A többi magyar–ukrán átkelőhelyen, Beregsurány–Asztély, Tiszabecs–Tiszaújlak, Barabás–Mezőkaszony és Lónya–Harangláb között jelenleg zavartalan a forgalom.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.