Folyik az egyeztetés: Tusnádfürdőn találkozhat Orbán és Basescu

Egyelőre Budapest és Bukarest között folyik az egyeztetés arról, hogy a 22. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborba (Tusványos) készülő Orbán Viktor miniszterelnök és Traian Basescu román államfő hol találkozzon, a találkozóra akár Tusnádfürdőn is sor kerülhet – mondta kedden az MTI-nek a tábor főszervezője. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/798112" target="_blank"><strong>• Indul a Bálványosi Nyári Szabadegyetem </strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/797507" target="_blank"><strong>• Magyar–magyar párbeszéd az „erdélyi Woodstockban”</strong></a>

MNO
2011. 07. 19. 16:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sándor Krisztina a táborban adott rövid nyilatkozatában elmondta: értesülései szerint a magyar miniszterelnöki és a román elnöki hivatal között folyik az egyeztetés. A magyar kormányfő a korábbi évekhez hasonlóan szombaton érkezik a táborba.

A szervezők az idén nem hívták meg külön Basescut, mert tematikaként elsősorban a nemzetpolitikát, illetve a magyar–magyar párbeszédet választották – mondta Sándor Krisztina. Szerinte azonban nem kizárt, hogy a román államfő mégis eljön, a hivatala már érdeklődött a tábor programja iránt, kapott is egy változatot. Azt nem tudni még, hogy Basescu, ha eljön, tart-e előadást, de ezt sem lehet kizárni – fűzte hozzá a főszervező.

Szerinte az idei tábor egyik újdonsága, hogy különleges teret kap a színház, külön színházi sátrat is felállítottak. Az idén először közönségtalálkozót is szerveznek a fellépő együttesekkel – mondta Sándor Krisztina, hozzátéve: „Arra számítok, hogy a tervezett politikai és közéleti témájú előadások megfelelő minőségűek lesznek, hosszú hónapokra meghatározzák majd a közbeszédet.”

A nyári tábor első napján, kedden, még nagyban folyt a programok szervezése, az érkezők felállították sátraikat, és ismerkedtek egymással. Este a Kaláka, a Kiscsillag és a Budapest Bár koncertje „adja meg a kezdőhangot”.

A hivatalos megnyitót (Összenő, ami összetartozik – Tusványos 22 címmel) szerdán délelőtt tartják Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Németh Zsolt külügyi államtitkár részvételével.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.