Fukusimai diákok érkeznek Hódmezővásárhelyre

Tizenhét japán diák érkezik Fukusima körzetéből Hódmezővásárhelyre július végén, a dél-alföldi város Európában elsőként teremt települési szintű kapcsolatot Japán katasztrófa sújtotta városaival, negyedévvel a pusztító erejű földrengés és az atomreaktor-baleset után – közölte az önkormányzat szombaton.

MNO
2011. 07. 16. 12:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 14–17 éves korú gyermekek a város képviselő-testületének meghívására érkeznek Hódmezővásárhelyre. A látogatás az önkormányzat által életre hívott Kizuna projekt részeként valósul meg. A kizuna kifejezést a japánok az emberi kapcsolatokra, baráti kötelékekre alkalmazzák, ezért ezt a szót választotta Hódmezővásárhely is most induló szolidaritási akciója címéül.

Hódmezővásárhely polgármestere, Lázár János (Fidesz) hangsúlyozta: „A Kizuna projekt nem segélyakció, hanem lehetőség két nép és két kultúra találkozására. Szeretnénk kifejezni az együttérzésünket a Japánt ért súlyos csapás miatt, megismerni és megérteni az erőt, amellyel a veszteséget viselik, és megmutatni számukra, hogy a Föld másik oldalán is barátokra lelhetnek. Természetesen ezáltal is segítséget szeretnénk nyújtani az újjáépítés és újrakezdés küzdelmeiben.” Hozzátette: azt reméli, bár Hódmezővásárhely az első, de nem az utolsó magyar település, amely hasonló akció aktív részese lesz.

A Kizuna projekt révén a japán fiatalok megtekintik Hódmezővásárhely és térsége, valamint a főváros főbb nevezetességeit, illetve egy napot a Balatonon is eltöltenek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.