Gálaestet adnak az énekverseny győztesei

Az első Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny győztesei és neves magyar partnereik: Janza Kata, Szinetár Dóra, Bereczki Zoltán, Dolhai Attila, Szabó P. Szilveszter hétfőn este gálaesten lépnek fel a Budapesti Operettszínházban.

MNO
2011. 07. 03. 15:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A verseny döntőjét szombaton késő este tartották a Szabadka melletti Palicson. Az ötezer euróval járó fődíjat Azusa Hirata japán énekesnő kapta. A női szóló kategóriát Baranyai Annamária (Budapesti Operettszínház) nyerte meg, a férfi szóló kategóriában Zádori Szilárdot (Budapesti Operettszínház, stúdió) tartotta a legjobbnak a zsűri, a karakterénekes kategória győztese pedig Kerényi Miklós Máté (Budapesti Operettszínház) lett. Ők egyenként két-kétezer eurós jutalmat kaptak.

A névadó, a Grammy-díjas zeneszerző Lévay Szilveszter ötszáz-ötszáz eurós különdíját Milena Moravcsevics belgrádi színésznő, valamint Ryunosuke Onoda japán versenyző vehette át. A román Florin Budnaru ezer eurós különdíjat kapott.

A verseny elődöntőit Marosvásárhelyen, Bukarestben, Érsekújváron, Münchenben, Tokióban, Szöulban, Grazban, Budapesten, valamint a komponista szülővárosában, Szabadkán tartották. A helyi zsűrik a fiatal művészek közül minden városban a jelentkezések arányában választották ki a legjobbakat a június 29–30-i szabadkai középdöntőbe, ahol már nemzetközi zsűri előtt léptek fel. A hétfői gálaest műsorában a komponista legsikeresebb dalai mellett a világ musicalirodalmának népszerű slágerei is felhangzanak majd. Közreműködik a Budapesti Operettszínház Zenekara Makláry László vezényletével.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.