Gatlin ezüstös száguldása

A hosszú évek után első rangos európai versenyén szerepelt olimpiai és világbajnok sprinter Justin Gatlin „csak” második lett kedden férfi 100 méteren a franciaországi Reimsben.

MNO
2011. 07. 06. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) honlapja szerint az amerikai bajnokságon – kisebb meglepetésre – szintén ezüstérmes futó a reimsi címvédő, antiguai Daniel Bailey-től kapott ki, ugyanakkor megelőzte többek között a pekingi játékok ezüstérmesét, a trinidadi Richard Thompsont. Bailey 10.05 mp-cel győzött, Gatlin pedig 10.08-cal ért célba.

A viadal legjobb teljesítménye a férfi 110 m gát világcsúcstartójának s olimpiai bajnokának, a kubai Dayron Roblesnek a nevéhez fűződik, aki erős, 2 m/mp-es ellenszélben futott 13.16 mp-et. A szervezők nem lehettek maradéktalanul elégedettek az egyébként nagyon színvonalas versengések ellenére sem, mivel Robles mellett a verseny másik sztárja, a háromszoros olimpiai bajnok jamaicai Veronica Campbell-Brown kiugrott a női 100 első rajtjánál, s kizárták. A július 30-án sorra kerülő budapesti Gyulai István Memorialnak is Campbell-Brown az egyik húzóneve.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.