Gázspray-vel lefújták, felgyújtották, majd eltaposták a macskát

Ausztriai bolti és kerékpárlopásokkal vádolt kilenctagú, részben fiatalkorúakból álló társaság pere kezdődött meg szerdán a Győri Városi Bíróságon; négyüket állatkínzással is vádolják.

MNO
2011. 07. 06. 10:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vád szerint a soproni nevelőintézetben összerázódott társaság tagjai jellemzően a burgenlandi Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) és Nagymartonban (Mattersburg), egyes esetekben Sopronban követtek el bolti lopásokat; belépés előtt megbeszélték, mit akarnak zsákmányolni. A tavaly januárban kezdődött kéthetes, majd ősszel folytatódó sorozat alatt vittek ruhaneműt, parfümöt, szalámit, csokoládét, egyszer robogót, többször pedig kerékpárt is loptak; ezzel több millió forintos kárt okoztak.

A másik vád szerint a csapat négy tagja tavaly októberben a bécsújhelyi vasútállomáson egy kismacskát talált, egyikük gázspray-vel lefújta, másikuk meggyújtotta, majd az égő állatot eltaposta; a macska elpusztult. A tárgyaláson elhangzott: a bíróság várhatóan még két további napon tárgyalja az ügyet. Az eljárás a jövő hétfőn folytatódik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.