George F. Hemingway: Romák és cigányok

MNO
2011. 07. 28. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

George F. Hemingway: A cigánygyerekeket iskoláztatni kell. Mit értek ez alatt? Azt, hogy minden roma gyerek legalább az általános iskolát végezze el, és azt is, hogy a gyerekek többsége az általános iskola után valamilyen szakmát tanuljon. Természetesen a legtehetségesebb gyerekek előtt meg kell nyitni a főiskolai továbbtanulás lehetőségét is. Nagyszerű gondolatok, de ebből az utolsó húsz évben semmi nem valósult meg. Az elmúlt évtizedek fiaskójának két oka van. Az egyik az iskolákhoz való hozzáférés, a másik, hogy a roma szülők, ellentétben a többségi társadalom családjaival, egyszerűen nem járatják a gyerekeket iskolába.

A teljes cikket itt olvashatja el.

(Népszava, 2011. július 28.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.