Gerinctörés Pamplonában

Egy 27 éves burgosi fiatalember még vasárnap délelőtt leesett a pamplonai bikafuttatás útvonalán elkerített egyik fakorlátról, és eltört két csigolyája is. Fernando Boneta, a kórház igazgatója elmondta a sajtónak, az intenzív osztályon kezelik, és egyelőre csak azt tudják, hogy nem az aznapi futtatás közben, hanem utána történt vele a baleset.

2011. 07. 12. 12:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyébként a futtatás keddi, hatodik napja is „eseménytelenül” telt el. A rendkívüli gyorsaságukról híres Fuente Ymbro-tenyészet bikái kergették a majdnem 600 kilós hústömegek előtt futó vakmerők vagy a mögöttük lassabban kocogó kevésbé bátrak ezreit az átlagosnak számító 2,16 másodperc alatt.

Csak két óvatlan futót döfött meg egy-egy „toro de lidia”, azaz viadalra szánt állat, egyikük állapota sem súlyos, a többi hat sérült futás közben a kövezeten törte el valamelyik végtagját, a két balszerencsésebb az arccsontját.

(diariodenavarra.es, diariodenoticias.com – Spanyolország)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.