Gond van a kutyákkal Bogyiszlón + Videó

A kutyatartási szabályok betartásához kötné a szociális segélyek kifizetését Bogyiszló önkormányzata. A Tolna megyei faluban az idén már négy embert támadtak meg a kutyák. A szabályokat legtöbbször a helyi cigányok sértik meg.

MNO
2011. 07. 16. 17:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Illés Jánost szerdán kerékpározás közben támadta meg egy vizsla a falu egyik utcájában. Az állat egy kerítés nélküli házból futott ki, feldöntötte a biciklit, majd a földön fekvő férfit megpróbálta megharapni. „Egy bokor mögül kiugrott, el akarta kapni a lábamat. A kerékpárral elbuktam, emiatt fejsérülést, lábsérülést, könyöksérülést szenvedtem, amit lehet, mindent sikerült összetörni” – mondta a férfi.

Bogyiszló képviselő-testülete szerint a kutyatartás szabályait elsősorban a hátrányos helyzetű, segélyből élő emberek sértik meg a legtöbbször. A faluban már eddig is több száz kutyát vettek fényképes nyilvántartásba. A polgármester azonban úgy véli, ez sem megoldás, mert a gazdák egy része – ha baj van – egyszerűen letagadja kedvencét. „A képviselők egy részének az a javaslata, hogy a szociális rendeletünket módosítsuk úgy, hogy tartozzon bele az ebek rendes tartása is. Jelenleg ugyanis az a szociális törvény, hogy aki kap szociális segélyt, annak rendben kell tartani a portáját” – fogalmazott Tóth István polgármester.

A helyiek azt mondják, valóban szigorítani kell az ebtartást, hiszen a kóbor kutyák befogása és tartása több millió forintjába kerülne a falunak. „Mindenkinek legyen a kutyája megkötve. Senki se bújjon ki alóla, mert nálunk sajnos a télen történt egy tragédia. A lányom 3-4 hónapig otthon volt, mert megharapta a kutya” – nyilatkozta Mihálovics Péter. „Teljes mértékben egyetértek, mert igen sok volt a kutyatámadás. Egyértelmű, hogy egy ilyen megoldás kell” – szögezte le Csonka Zoltán.

A 2300 lakosú Bogyiszlón több mint száz ember kap rendszeres szociális segélyt, évente csaknem 50 millió forintot.

(HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.