Gyermekeknek szóló animációs filmet készít az al-Kaida

Gyermekeknek szóló animációs filmet készít az al-Kaida terrorszervezetnek az Arab-félszigeten tevékenykedő szárnya azzal a céllal, hogy harcra ösztökélje a fiatalokat – számolt be róla a szervezet egyik aktivistájára hivatkozva a BBC brit közszolgálati televízió internetes portálja.

MNO
2011. 07. 21. 17:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A készülő film első képkockáit az al-Shamouk arab nyelvű dzsihádista hírportál tette közzé weboldalán, a cikket pedig egy Abu al-Laith al-Yemen nevű személy jegyezte – olvasható a londoni központú, iszlám szélsőségekkel foglalkozó Quilliam hírportálon. A film „hőstetteket”, köztük „harci cselekményeket” fog bemutatni, célja pedig az, hogy a „fiatalokat és a gyermekeket az iszlám dzsihád tanainak a követésére ösztökélje”.

Will McCants, az Egyesült Államok terrorellenes tanácsadója kétkedően nyilatkozott. Az iszlámszakértő megjegyezte: ha valóban elkészül a film, és valamennyire is megközelíti az előzetes képkockák sugallta minőséget, az azt jelenti, hogy a terrorszervezet még kifinomultabb eszközökkel lép fel a fiatalok megnyeréséért. „Ez a film azt jelzi, hogy megváltozott az al-Kaidának a médiához és a toborzáshoz való hozzáállása. Új módszereket próbálnak ki, hogy vonzóan izgalmasabbá tegyék a terrorizmust a fiatalok, sőt a gyermekek számára” – mondta Noman Benotman, a Quilliam korábbi elemzője.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.