Ha megunták a biciklit, egyszerűen becserélték

A Port.hu Bringacsereprogram hatalmas sikert könyvelhetett el: az egy hónapig tartó akció keretén belül a Gyermekmisszió 700 ezer forint értékben kapott vadonatúj kerékpárokat.

MNO
2011. 07. 05. 10:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A program keretén belül, júniusban bárki bemehetett lecserélni régi vagy megunt kerékpárját az országosan kijelölt Capriolo és Cube márkaüzletekbe, hogy ezzel minél több hátrányos helyzetű gyermeknek juttasson új kétkerekűt, és mint kiderült, a családok örömmel vettek részt a programban. A hírt június 29-én a Magyar Vasúttörténeti Parkban megtartott ünnepélyes díjátadóval egybekötött sajtótájékoztatón jelentették be a szervezők – áll a Port.hu sajtóközleményében.

Az eseményen részt vett Veszelovszki Zsolt, a Port.hu alapítója, Bogdán Csaba, a Velobike Kft. ügyvezetője és Szenczy Tibor, a Gyermekmisszió képviselője, valamint Farkasházi Réka és Till Attila is, akik a kezdetektől nevüket és támogatásukat adták a karitatív kezdeményezéshez. Till Attila a sajtótájékoztatóra két gyermekével érkezett, természetesen kerékpáron. A legkisebb fiú, Félix Sámuel az apuka mögötti biciklis gyermekülésben, a nagyobbik fiú, Simon pedig külön biciklin – írják a közleményben.

A program szlogenje beigazolódott: ami a családoknak megtakarítás, a Gyermekmisszió gyermekeinek új bicikli, új élmények. Most a Port.hu Bringacsereprogram révén összegyűjtött biciklikkel egy különleges dunai bringatúrán vehetnek részt az alapítvány gyermekei. A bringatúrák alkalmával a Dunát és az árterek csodálatos világát fogják bemutatni és megismertetni a rászoruló, gyermek- és lakóotthonokban élő gyerekekkel, s mindezt ingyen és bérmentve.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.