Ha többet számolnak fel, menjen a fogyasztóvédelemhez

Kizárhatják a Magyar Szálloda Szövetségből azt a soproni hotelt, ahol 500 forintos felárat számoltak fel vendégeiknek az üdülési csekk után. Az utalvány kibocsátásával és ügyfélszolgálati teendőivel megbízott Nemzeti Üdülési Szolgálat jogszerűtlennek találta az eljárást. A Nyugat-Dunántúlon eddig ötszáz alkalommal ellenőriztek idegenforgalmi- és vendéglátóhelyeket a hatóságok. Kétszer annyi szabálytalanságot találtak, mint tavaly.

MNO
2011. 07. 24. 18:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem számolhatnának fel a szállodák vagy panziók felárat az üdülési csekkel fizető vendégeknek. Az utalvány beváltásáért legfeljebb a számlán szereplő összeg 6 százalékát kérhetnék el. Ha ennél vastagabban fog a ceruza, kérni kell a panaszkönyvet, tanácsolják a fogyasztóvédők. A Nyugat-Dunántúlon eddig ötszáz alkalommal ellenőriztek idegenforgalmi- és vendéglátóhelyeket a hatóságok. Kétszer annyi szabálytalanságot találtak, mint tavaly.

Év eleje óta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságon belül működik az Európai Fogyasztói Központ. A hálózatnak az Európai Unió valamennyi tagállamában van helyi szervezete. Az elmúlt fél évben 210 esetet vizsgált ki a központ magyarországi szervezete. A légitársaságokon kívül az internetes vásárlásokkal, a mobiltelefonra letölthető tartalmakkal és az utazási szerződésekkel kapcsolatos panaszok a leggyakoribbak.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.