Halálosan megsebesítette a férjét

Felmentette az emberölés vádja alól a Bács-Kiskun Megyei Bíróság azt a nőt, aki a múlt év májusában egy késsel halálosan megsebesítette ittas férjét. A pénteken kihirdetett ítélet jogerős, mert az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette.

MNO
2011. 07. 08. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Surányiné Pólik Edina tanácsvezető bíró indoklása szerint a vádlott jogos védelmi helyzetben szúrta meg a hétéves kislányára és rá támadó sértettet. Az ítélet indoklása szerint a vádlott védekezése nem volt arányos a támadással, mert a sértett csak a vádlott testi épségét veszélyeztette, ennek ellenére a nő büntethetősége kizárt, mert menthető felindulása – a gyermekük ellen is támadást intézett a sértett –, illetve az ijedtség miatt lépte túl a támadás elhárításához szükséges mértéket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.