Három magyar program is a finanszírozottak között

Jóváhagyta az Európai Bizottság kedden 183 új környezetvédelmi program, köztük három magyar uniós finanszírozását az EU Life+ nevű környezetvédelmi alapjából.

MNO
2011. 07. 19. 15:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A projektek 530 millió eurós befektetést jelentenek, amelyhez az Európai Unió 244 millió euróval járul hozzá. Az érintett magyar beruházásokhoz a bizottság 5,4 millió eurót tesz hozzá. A három jóváhagyott terv a pásztói élőhely-rekonstrukció, a Helicon projekt – amelynek célkitűzése fenntartani a parlagi sas magyarországi állományának erősödését –, valamint az úgynevezett Huturján program, amely az elsődleges jelentőségű élőhelyek, valamint a rákosi vipera védettségi állapotának javítására törekszik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.