Hatalmas bunyóval ünnepelték a döntőbe jutást + Képek

<p>Uruguay után Paraguay labdarúgó-válogatottja is bejutott az Argentínában zajló Copa América döntőjébe, miután tizenegyesekkel legyőzte a legjobb négy közé most először bekerülő Venezuelát. Bár a rendes játékidőben és a hosszabbításban is a venezuelaiak előtt adódott több lehetőség, a tizenegyespontról a paraguayiak céloztak jobban, így ők jutottak a Buenos Aires-i fináléba.</p>

Pintér Patrick
2011. 07. 21. 6:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozó egyértelmű esélyese Paraguay volt, bár Venezuela eddigi eredményeivel messzemenően elnyerte a nézők és a vetélytársak tiszteletét. César Farías együttese a torna egyik legnagyobb meglepetését okozta – az argentinok és a brazilok kiesése mellett –, s az sem volt feltétlenül kizárható, hogy végül döntőbe kerülnek.

A mérkőzést a paraguayiak kezdték jobban, Verón fejesét csak nagy nehézségek árán tudta hárítani Vega kapus. A másik oldalon szintén fejesből veszélyeztettek a venezuelaiak, előbb Vizcarrondo fejes gólját annullálta a játékvezető les miatt, majd Moreno bólintása találta telibe a felső lécet.

Paraguayi helyzettel indult a második játékrész is, de Haedo Valdez nem tudott kifogni a kapuson, miként – a Hercules támadójához hasonlóan – más sem tudott a hálóba találni a rendes játékidőben, következett a hosszabbítás. Ebben a részben már a venezuelaiaknak voltak lehetőségeik, ám a magyar felmenőkkel rendelkező Miku és Arango (szabadrúgásból) is a kapufát találta el. A bordómezeseken még az sem segített, hogy Santanát a 103. percben kiállították, a kapuk üresen maradtak a 120. perc letelte után is. Így tizenegyesek döntöttek.

A tizenegyeseknél csupán egyetlen játékos rontott, a venezuelai Lucena, így a hibátlanul célzó Paraguay került az Uruguay elleni, Buenos Aires-i döntőbe.



(Fotók. Reuters)

PARAGUAY–VENEZUELA 0–0 – 11-esekkel: 5–3
Mendoza, Malvinas Argentinas-stadion, 10 000 néző. Vezette: Chacón (mexikói).
Paraguay: Villar – Piris, Da Silva, Verón, Cáceres – Barreto (Estigarribia, 71.), Ortigoza, Riveros, Santana – Haedo Valdez (Santa Cruz, 74.; Martínez, 81.), Barrios. Szövetségi kapitány: Gerardo Martino.
Venezuela: Vega – Rosales, Perozo (Rey, sz), Vizcarrondo, Cichero – Di Giorgi, Lucena, César González (Maldonado, 85.), Arango – Moreno (Miku, 73.), Rondón. Szövetségi kapitány: César Farías.
Kiállítva: Santana (103.).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.