Hatalmas összeget találtak, mégis visszaadták

Több mint tízezer eurót – átszámítva 2,6 millió forintot – rejtő borítékot talált két osztrák fiatal: a pénzt azonban nem tartották meg, hanem leadták a talált tárgyak hivatalában Salzburgban.

MNO
2011. 07. 05. 11:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mi magunk is meglepődtünk az összeg nagyságán – mondta a hivatalt vezető Kurt Hinteregger. – Ilyesmi nem történik mindennap.”

Az osztrák hírügynökség közlése szerint a két 15 éves diák egy iskolai kirándulás keretében érkezett Salzburgba. Ha a boríték tulajdonosa nem jelentkezik egy éven belül a pénzért, akkor a fiatalok megtarthatják az összeget. A jogos tulajdonos csak a pontos összeg megnevezésének és a boríték részletes leírásának a fejében veheti át a pénzét, amelyből így is jár majd a szerencsés megtalálóknak: 10 százalék az első kétezer euróból, és további 5 százalék a maradék összegből.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.