Hentesektől tanulhatnak a kommandósok

Tudják, hogyan kell puszta kézzel megölni az ellenséget, de meg kell tanulniuk, hogyan tegyék ugyanezt egy tehénnel vagy kecskével, hogy afgán ételeket készíthessenek: az amerikai különleges erők tagjainak tanulmányozniuk kell a hentesség alapjait, hogy jobban elvegyülhessenek a helyi lakosok között.

MNO
2011. 07. 19. 10:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A különleges műveleti parancsnokság a múlt héten hirdetett az interneten pályázatot 132 amerikai katona iszlám kultúrának megfelelő „hentesi” kiképzésére. Az elgondolás egyszerű: ahhoz, hogy jobban beolvadjanak a környezetükbe, az elitkatonáknak tudniuk kell megölni egy állatot, felismerni a bordafilét, és ételeket készíteni az afgánoknak.

A szűk értelemben vett vágáson és feldolgozáson kívül a kiválasztott cégnek „meg kell tanítania a hallgatóknak az afgán konyhaeszközök és edények használatát is, akárcsak az eredeti afgán ételeknek a falu vénei ízlésének megfelelő elkészítését” – olvasható a Danger Room című speciális blogban közzétett pályázatban.

A vállalatnak magától értetődően meg kell tanítania a különleges erők tagjait a halal (muzulmán vallási előírások szerinti) vágásra. Ahhoz, hogy a hús megfeleljen az iszlám törvényeknek, kegyetlen rítussal kell elkészíteni. Az állat torkát elkábítás nélkül kell elvágni, a fejét Mekka felé kell fordítani, és a vágást muzulmánnak kell elvégeznie.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.