Hiába szerepeltek le, maradhat a kapitány

Spanyol lapértesülés szerint marad a posztján Sergio Batista argentin szövetségi kapitány.

MNO
2011. 07. 18. 20:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Marca című sportnapilap úgy tudja, hogy Julio Grondona, a szövetség elnöke kiállt a szakvezető mellett, annak ellenére, hogy a válogatott a negyeddöntőben búcsúzott a hazai rendezésű Copa Americától.

„Checo” Batista imázsa alaposan leromlott, a sajtó és a futballszerető publikum többsége egyaránt a távozását követelte az uruguayi alakulattal szembeni kudarcot követően. Grondona azonban úgy vélte, hogy a kapitány még egy teljes esztendőt sem töltött el a kispadon, így további bizalmat szavazott neki, ami egészen a világbajnoki selejtezők befejezéséig szól.

„Pokoli módon fáj, hogy kiestünk, de folytatom, mert folytatnom kell” – fogalmazott Batista, aki tavaly Maradona örökébe lépett a kapitányi poszton. A szakember irányításával az argentin együttes aranyérmes lett a pekingi ötkarikás játékokon.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.