Hihetetlen kincs került elő a pincéből

Harmincnégy aranypénz került elő Dél-Franciaországban, Millau városában egy lakóház pincéjéből, a kincslelet értékét százezer euróra (26,9 millió forintra) becsülik.

MNO
2011. 07. 15. 9:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szennyvízelvezető csövek cseréjekor találták a pénzérméket tartalmazó kis cserépedényt. A legkorábbi aranypénzt 1595-ben verték, a legkésőbbit pedig 1789-ben, a francia forradalom kitörésének évében. A legértékesebb a Louis d’or (Lajos-arany), amelyet 1640-ben, XIII. Lajos uralkodás alatt vertek – az aranypénz a becslések szerint 6500 eurót, (1,8 millió forint) érhet – olvasható a BBC News hírei között. A francia törvények szerint a házaspárt illeti meg a kincslelet, mivel az aranypénzek az ingatlanjukon kerültek elő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.