Hitelt vehet fel az IMF-től Egyiptom

A leendő egyiptomi pénzügyminiszter elkötelezett a piacgazdaság és az olyan gazdasági környezet mellett, amelyben a befektetők megfelelő mértékben látnak előre – mondta Házem el-Beblávi, Egyiptom leendő pénzügyminisztere a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában.

MNO
2011. 07. 19. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakember nem zárta ki annak lehetőségét, hogy az ország hitelt vesz fel a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) azt követően, hogy elődje 3 milliárd dolláros hitelben állapodott meg a szervezettel. Akkor Kairó végül a hitel igénybevétele ellen szavazott. El-Beblávi azt üzente a nemzetközi befektetőknek, hogy Egyiptom nehézségei csupán átmeneti jellegűek, és kifejtette: aki hosszú távú tervekkel rendelkezik, annak most van az alkalmas pillanat arra, hogy beruházzon, mivel ezt a legkedvezőbb feltételekkel jelenleg lehet megtenni. Az egyiptomi miniszterelnök, Eszám Saraf vasárnap nevezte meg átalakítandó kormánya 12 új miniszterét. A kabinetet már hétfőn kinevezték volna, ám a miniszterelnököt vérnyomásproblémák miatt kórházba kellett szállítani. Az új kormányt azt követően iktathatják be, hogy Sarafot kiengedik a kórházból.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.