Hollywoodi szuperprodukció a chilei bányászok történetéből

Hollywoodi szuperprodukció készül a tavaly 69 napra a föld alatt rekedt chilei bányászok történetéből, a film mögött a Fekete hattyú és a Viharsziget című kasszasikerek producere áll majd.

MNO
2011. 07. 26. 8:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A híressé vált bányászok ígérete szerint semmi sem marad ki megpróbáltatásaik történetéből. „Ez az egyetlen hivatalos és engedélyezett film arról, hogy mit éltünk át a San José bányában” – fogalmazott a jogok eladását követően Juan Andres Illanes, a Los 33, azaz A harminchármak egyik tagja. „Sok minden van, amit még nem tudnak a történtekről” – idézte a The Daily Telegraph című brit lap.

A vájárokat ért szerencsétlenség filmfeldolgozásáról már azelőtt szárnyra kaptak hírek, hogy kimentették volna a 33 lent rekedt férfit. A bányászok Chile északi részén, az Atacama-sivatagban töltöttek 69 napot 700 méteres mélységben, felszínre hozatalukat becslések alapján egymilliárd ember követte nyomon a televíziók képernyői előtt.

Híresztelések szerint Brad Pitt is tárgyalt a sztori jogairól, de végül Mike Medavoy, a Fekete hattyú és a Viharsziget című kasszasikerek producere kötött alkut a bányászokkal. „Mint világszerte milliókat, engem is teljesen magával ragadott a copiapói mentés” – mondta Medavoy, aki Chilében gyerekeskedett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.