Holtponton a polgárháború: rendezési tervvel próbálkoznak

Törökország várhatóan rendezési tervet terjeszt elő a líbiai válság politikai megoldása érdekében a NATO műveleteit támogató nemzetközi összekötőcsoport isztambuli ülésén.

MNO
2011. 07. 15. 5:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összekötőcsoport mintegy 40 tagországának képviselői – köztük Hillary Clinton amerikai külügyminiszter – már negyedszer ülnek össze, hogy erősítsék a líbiai ellenzéket, lépéseket dolgozzanak ki az észak-afrikai arab országban végrehajtandó politikai átmenet esetére, s támogatásukról biztosítsák a Kadhafi uralma utáni időszakot.

A NATO (idén tavasz óta) légicsapásokat mér Kadhafi csapataira és egyéb líbiai katonai célpontokra, hogy érvényt szerezzen a polgári lakosság védelméről szóló ENSZ-határozatnak – miközben a szárazföldön a líbiai ellenzék harcol a kormányerőkkel. A polgárháború egy ideje holtpontra jutott, az elmúlt hetekben egyik fél sem tudott számottevő előrelépést elérni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.