Hosszabbított az Európa Liga gólkirálya

Két évvel meghosszabbította szerződését, így 2015-ig az Európa Liga-győztes FC Porto labdarúgócsapatánál marad Radamel Falcao, az együttes kolumbiai csatára – írta a portugál klub bejelentésére hivatkozva az európai szövetség (UEFA) hivatalos honlapja.

MNO
2011. 07. 15. 11:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 25 esztendős támadó – akit több sztárklub is le akart igazolni – 2009 nyarán érkezett a Portóhoz, s azóta 50 bajnoki mérkőzésen 41 gólt szerzett, az EL előző kiírásában pedig 17 találatot jegyzett, sőt az SC Braga ellen játszott döntőben a győztes gólt is ő szerezte. Falcao ezzel megdöntötte Jürgen Klinsmann egy szezonra vonatkozó gólcsúcsát (15, 1995/96 a Bayern München színeiben) az Európa Ligában (korábban UEFA-kupa, Vásárvárosok Kupája).

A 31-szeres válogatott kolumbiai csatár jelenleg az Argentínában zajló Copa Americán vesz részt hazája válogatottjával. A Porto legközelebb augusztus 26-án játszik tétmeccset, mégpedig a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona ellen az európai Szuperkupa döntőjében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.