Hűvös lesz a hét végén

A sokévi átlagnál több fokkal hűvösebb, változékony idő lesz a hétvégén – mondta Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa pénteken.

MNO
2011. 07. 01. 10:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A meteorológus tájékoztatása szerint jelenleg hidegfront alakítja időjárásunkat. A hőmérséklet visszaesett, a zivatarokat elsősorban az Észak-Dunántúlon és a Duna–Tisza közén viharos, 60-80 kilométer/órás széllökések is kísérhetik. Számottevően csak az esti óráktól mérséklődik majd a légmozgás.

Szombaton változékony lesz az idő, időnként megerősödhet a szél, de várhatóan nem haladja meg a 60 kilométer/órát. Heves zivatarokra nem kell készülni, de a több-kevesebb napsütés mellett bárhol lehet záporeső, zivatar. A legmagasabb hőmérséklet szombaton várhatóan 17–22, vasárnap 18–24 fok között alakul.

A jövő héten napról napra melegszik az idő. A hét első napjaiban szórványosan lehet záporeső, de a hét második felében már csak néhol hullhat csapadék. Várhatóan a hét közepén a hőmérséklet eléri a sokévi átlagot, utána pedig helyenként már 30 foknál is melegebb lehet. Jenki Szilvia azt is elmondta: a jelenlegi számítások szerint a jövő hét végén valószínűleg igazi nyári idő lesz.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.