Igencsak pórul jártak a rossz idővel

Összességében százmilliós nagyságrendű bevételkiesés érte a fővárosi strandokat az elmúlt napok hideg időjárása miatt – tudatta Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) szóvivője kedden.

MNO
2011. 07. 05. 16:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közlése szerint a budapesti strandok májusi forgalma a tavalyi évhez képest kiemelkedően jól sikerült, hiszen 2010-ben rendkívül kedvezőtlen időjárás mellett indult a strandszezon. Az adatokat tekintve májusban a Palatinuson 325 százalékos, a Dagályon 60, a Csillaghegyi strandon 160, a Csepeli strandon 550, a Római strandon pedig 161 százalékos forgalomnövekedést tapasztaltak. Júniusban a nagyobb strandokat (Palatinus, Dagály) leszámítva mindenhol visszaesés volt tapasztalható, igaz, nem nagymértékű. A júliusi forgalom az első pár nap után viszont messze elmarad a 2010-estől.

A közlemény szerint a rossz idő miatt a fürdők nem mindig jelentenek alternatívát a strandokról elmaradó vendégek számára, főként a családosokat tekintve – akik a strandvendégek jelentős hányadát teszik ki –, ugyanis a fürdőkben található gyógyvizes medencék használata nem ajánlott a kisgyermekeknek.

Mindezek ellenére „a társaság tavalyi működéséhez képest történt átalakításoknak és átszervezéseknek köszönhetően az idén jelentős megtakarításokat értek el”. Ez a tartalék, illetve a napi hőmérséklet és a napsütéses órák számának emelkedése reményeik szerint pótolni tudja a kedvezőtlen időjárás okozta forgalomkiesést – írta a BVK szóvivője.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.