Így néz ki a kormány második féléves munkaterve

Az energetikai törvények, a csődtörvény, a Munka törvénykönyve és még számos egyéb gazdasági jellegű jogszabály módosítása szerepel a kormány második félévi munkatervében, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

MNO
2011. 07. 08. 10:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztusban tárgyalja a kormány a személyszállítási, továbbá az elektronikus ügyintézési törvény tervezetét. Szeptemberben kerül először a kabinet elé a jövő évi költségvetés, a kollektív befektetési formákról szóló törvényjavaslat, továbbá a kereskedelmi és a szakképzési törvény módosítása is. Ebben a hónapban kerül sorra a Munka törvénykönyve és a csődtörvény módosítása.

Az októberi kormányüléseken módosul a gyorsforgalmi utak fejlesztéséről és a közúti közlekedésről szóló törvény, továbbá jogszabály születik a lánctartozások csökkentéséről. A novemberi üléstervben szerepel a fogyasztóvédelmi és a kkv-támogatási törvény módosítása. Decemberben a földtörvény módosítását tárgyalja a kormány.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kabinet egyik augusztusi ülésén tárgyalnak a kormánytagok a jövő évi költségvetésről szóló törvényről.

Szeptemberben kerülhet a kormány elé a bírósági végrehajtással kapcsolatos jogszabályok módosításáról szóló tervezet, az igazságügyi szervezet átalakításával kapcsolatos törvényekről, az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvényről, valamint az új felsőoktatási törvényről, az új Munka törvénykönyvéről, továbbá a versenyképesség javítását megalapozó és egyéb adótörvények módosításáról szóló előterjesztés. Decemberre ütemezik a választási eljárásról szóló jogszabály módosítására készített tervezet megvitatását.

A júliustól december 31-ig terjedő időszak kormányzati munkaterve alapján a legtöbb munka a törvény-előkészítésben a fejlesztési, a nemzetgazdasági és a közigazgatási tárcára vár.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.