Inkubátorház Kapuváron

Inkubátorház épül 433 ezer eurós európai uniós támogatással a kapuvári ipari parkban. A 400 négyzetméteres üzemcsarnok és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló létesítmények kivitelezési munkáiról szóló szerződést hétfőn kötötte meg a kapuvári önkormányzat és a kivitelező Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt.

MNO
2011. 07. 25. 18:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németh D. László, a Kapukom Kommunális Kommunikációs és Ipari Park Kft. ügyvezetője az aláírást követően az MTI-nek elmondta: a projekt a kis- és középvállalkozások megerősítését segíti a határ menti térségekben egyebek között azzal, hogy az inkubátorház mentesíti az induló vállalkozásokat a magas bérleti díjak alól.

A projekthez 433 ezer eurós támogatást nyert a kapuvári önkormányzat a Magyarország–Szlovákia határon átnyúló együttműködési program révén. Az uniós forráshoz közel 23 ezer eurós önerőt biztosít a kapuvári önkormányzat. A projektet a csallóközi Nagymegyer (Veľky Meder) településsel közösen valósítják meg. A szlovákiai partnertelepülés további 173 ezer eurós támogatást kapott a közös projekt szlovákiai tevékenységeire. Nagymegyeren egy meglévő ipari csarnokot tesznek alkalmassá inkubációs szolgáltatásokra.

Szabó Márton projektmenedzser szólt arról, hogy virtuális inkubátorházat is nyitnak: a kétnyelvű honlap szakmai segítséget ad majd a vállalkozásfejlesztéshez, és hozzájárul a határ menti vállalkozások közötti kooperáció kibővítéséhez. A nélkülözhetetlen információcserét segíti vezetéstechnikai tréning és határon átnyúló vállalkozásfejlesztési konferencia is, amellyel a Kapuvár-beledi kistérség és az Alsó-Csallóköz mikro-, kis- és középvállalkozóit szeretnék helyzetbe hozni. A fejlesztés jövőre fejeződik be – tette hozzá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.