Irán befolyása egyre nagyobb

Az izraeli katonai hírszerzés vezetője szerint Irán arra használta a Közel-Keletet megrázó zavargásokat, hogy mélyítse befolyását a térségben.

MNO
2011. 07. 06. 7:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aviv Kochavi vezérőrnagy egy zárt parlamenti meghallgatáson kedden kijelentette, hogy Irán aktívan közbelépett az egyiptomi, a szíriai és libanoni eseményekbe, de Bahreinben, Szudánban, Jemenben és Irakban is próbál nagyobb befolyásra szert tenni.

Kiemelte, hogy Irán részt vett annak a két demonstrációnak a megtervezésében is, amelyet Izrael és Szíria, illetve Libanon határán tartottak, és erőszakba torkollott. Hozzátette, hogy Irán és a Hezbollah libanoni radikális síita szervezet segítséget nyújt Szíriának a kormányellenes tömegtüntetések elfojtásához.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.