Irán: mindent a „leállíthatatlan” atomprogramért

Irán az atomprogramjában olyan szakaszba ért, amikor már nem lehet leállítani a programot – vélte az iráni külügyminiszter.

MNO
2011. 07. 27. 19:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mindenkinek meg kell értenie, hogy Irán az atomprogramjában olyan szakaszba érkezett, amikor már nem lehet leállítani vagy visszalépni, mert az iráni nukleáris technológia már túllépte ezeket a határokat” – jegyezte meg Ali Akbár Szálehi a Russia Today orosz televízió arab nyelvű változatának (Ruszíja al-Jaúm) adott interjúban szerdán.

A külügyminiszter kijelentette, hogy az atomipar az egyik vezető iparág lett Iránban, és az ország minden csücskébe eljutott. „Azután, hogy felneveltük, felkészítettük és útjára bocsátottuk atomtudósok ezreit, hogyan akarja a Nyugat és az egész világ az urándúsítás leállítását? Ez már tény, ez már valóság” – hangsúlyozta.

„Nincs határideje az iszlám köztársaság atomprogramjáról szóló vitának, párbeszédnek, tárgyalásnak” – szögezte le a miniszter. „Ezt megmérettetésnek, a türelmünk és tűrőképességünk próbájának tekintjük, semmilyen fenyegetés vagy nyomás sem ingathatja meg a szuverenitásunkat és a függetlenségünket.” „Készek vagyunk bármilyen árat megfizetni és mindent elviselni” – mondta Ali Akbár Szálehi.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.