Iszonyú katasztrófa, kétszáz halott

Közel kétszáz illegális bevándorló vesztette életét kedden a Vörös-tengeren, mert elsüllyedt Szudánból Szaúd-Arábiába tartó hajójuk. A katasztrófát mindössze három utas élte túl.

MNO
2011. 07. 06. 3:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az SMC félhivatalos szudáni hírügynökség jelentése szerint a hajón tűz ütött ki, s a jármű ezután süllyedt hullámsírba. Az utasok a környező országokból származtak, s illegálisan próbáltak meg eljutni Szaúd-Arábiába.

A szudáni hatóságok közlése szerint a kubai zászló alatt közlekedő hajó Tokar kikötőjéből futott ki. Négy jemenit őrizetbe vettek, a gyanú szerint ők a szerencsétlenül járt hajó tulajdonosai. Egy másik hajót, amelyen 247 illegális bevándorló – főleg szomáliaiak, eritreaiak és csádiak – tartózkodott, sikerült feltartóztatniuk a szudáni hatóságoknak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.