Ítélet a 14 éves fiút zsarolók ügyében

Három év négy hónap, fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetésre ítélte a Kaposvári Városi Bíróság hétfőn nem jogerősen azt a 18 éves balatonboglári fiatalembert, aki egy év alatt több millió forintot zsarolt ki egy tizenéves balatonlellei fiútól; 28 éves társát jogerősen másfél év – két évre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtották.

MNO
2011. 07. 18. 17:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság a vádlottakat 7,3 millió forint visszafizetésére is kötelezte, ebből 1,3 millió forintot a zsarolás bűnsegédletéért és magánokirat-hamisításért elítélt másodrendű vádlottnak kell visszafizetnie.

Bogár Gergely elsőrendű és Pap Lajos másodrendű vádlott 2009 májusától a múlt év áprilisáig zsarolta az elsőrendű vádlottnál egy évvel fiatalabb fiút, aki vendéglátós szülei üzletének a kasszájából vett el alkalmanként százezer és egymillió forint közötti összegeket.

A fiú először azért fizetett, mert az akkor még fiatalkorú, az átlagosnál jobb életszínvonalon élő Bogár Gergely megfenyegette, hogy feljelenti az internetről illegálisan letöltött filmek miatt. Később a vádlott különböző ürügyekkel egyre erőszakosabban követelt pénzt, a fiú és családja életét is fenyegetve. Több ilyen találkozón részt vett a másodrendű vádlott is. Amikor a fiú szülei tudomást szereztek a zsarolásról, feljelentést tettek.

Az ügyész és a sértettek jogi képviselője mindkét vádlott esetében tudomásul vette az ítéletet. Az elsőrendű vádlott és védője felmentésért, eltérő minősítésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A bíróság – helyt adva a védő indítványának – megszüntette a 14 hónapja előzetes letartóztatásban lévő Bogár Gergely fogva tartását, egyúttal a Somogy Megyei Bíróság jogerős ítéletéig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben. A másodrendű vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet, amely így jogerőssé vált.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.