Itt az új és kiirthatatlan vírus

A számítógépes szakemberek arra figyelmeztették az érintetteket, hogy három hónapja már újabb négymillió fertőzött személyi számítógéppel több került bűnözői csoportok befolyása alá. A TDL nevű új és eddig kiirthatatlan vírus immár negyedik változata elsősorban a Windows operációs rendszert használók gépére veszi be magát, és egyre nehezebb felfedezni, következésképpen kiirtani.

2011. 07. 03. 18:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezeknek az áldozatoknak közel egyharmada egyesült államokbeli felhasználó, de már felfedezték nyomait az Egyesült Királyság, Kanada, Franciaország, Németország és India felhasználóinak nem lebecsülendő számú gépein is. A botnetet – vagyis az ilyen vírussal megfertőzött számítógépek hálózatát – működtetők úgy használják ki az egyéni felhasználók gépét, hogy a távolból irányítják, miután feltörték biztonsági rendszerét, és a tulajdonos tudta – és persze beleegyezése – nélkül információkat raboltak a megtámadott gépekből. Ezután levélszeméttel árasztják el a még védtelen gépeket, és célzott támadásokat hajtanak végre a már „rabszolgagép” segítségével.

(BBC)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.