Javul a kislány állapota, testvére mellé helyeznék át

A győri kórház átvenné a bábolnai balesetben megsérült, Budapesten kezelt belga kislányt, hogy együtt lehessenek testvérével – közölte a fővárosi Heim Pál gyermekkórház hétfő reggel az MTI-vel.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/797686" target="_blank"><strong>• Az apa is meghalt</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/796216" target="_blank"><strong>• Ketten életüket vesztették az M1-esen</strong></a>

MNO
2011. 07. 18. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Heim Pál-kórház tájékoztatása szerint az intenzív osztályon kezelt ötéves kislány állapota tovább javul, ezért a napokban felveszik a kapcsolatot a testvérét ellátó győri kórházzal, hogy az esetleges áthelyezést egyeztessék. A győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház felajánlotta, hogy – amint a kislány állapota engedi – átveszik őt, hogy a gyerekek együtt lehessenek – olvasható a közleményben.

A belga állampolgárságú család július 9-én az M1-es autópálya 88-as kilométere közelében szenvedett balesetet. A belga rendszámú személyautó Budapest felé haladt, amikor ismeretlen okból a szalagkorlátnak sodródott, az megdobta, a jármű átrepült a korláton és az autópálya Győr felé vezető oldalán egy kamionnak csapódott. Az autót vezető 28 éves nő és a mellette ülő 71 éves asszony a helyszínen meghalt, három gyermek és 33 éves apjuk súlyos állapotban került kórházba. Az egyik gyermek, egy hétéves kisfiú, aki a balesetben agysérülést szenvedett, múlt szerdán a győri kórházban meghalt. A gyermekek apja egy héttel a baleset után halt bele sérüléseibe.

A balesetet túlélő testvérek közül a Győrben ápolt hároméves kislányon, az intézmény korábbi közlése szerint, további műtéteket kell végrehajtani. Ötéves testvérét múlt csütörtökön vették le a lélegeztető gépről. A Belga Királyság budapesti nagykövetségén az MTI-nek múlt szerdán elmondták, hogy a család tagjai valamennyien koszovói származású belga állampolgárok.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.