Jól futnak a gonosz robotok

A Transformers 3. világszerte jól szerepelt a mozikasszáknál: globális bevétele múlt szerdai premierje óta elérte a 372 millió dollárt (67,6 milliárd forintot).

MNO
2011. 07. 04. 6:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michael Bay Földet megmentő robotokról szóló sci-fi akciójának harmadik epizódjára az észak-amerikai nézők 97,4 millió dollárért (17,7 milliárd forintért) váltottak jegyet a péntektől vasárnapig számolt időszakban. A Transformers 3. ezzel az idei amerikai nyári moziszezon legnagyobb hétvégi jegybevételével debütált, még A Karib-tenger kalózai Ismeretlen vizeken című epizódját is lepipálta.

A Paramount szerint hétfőre az összeg felkúszhat a 116 millió dollárra. A 200 millió dollárból készült háromdimenziós film a lassú kezdet ellenére, úgy tűnik, túlszárnyalja az előzetesen becsült eredményeket. Mint Don Harris, a Paramount forgalmazási elnökhelyettese elmondta: a lécet magasra állították, de a mozinézők szerették a filmet.

Az észak-amerikai toplistán másodikként a Verdák 2. című animációs film futott be 25,1 millió dolláros (4,5 milliárd forintos) jegyeladással, Cameron Diaz Rossz tanár című vígjátéka 14,1 millióval (2,5 milliárd forinttal) lett a harmadik, míg a Tom Hanks és Julia Roberts főszereplésével bemutatott Larry Crowne 13 millió dollárral (2,3 milliárd forinttal) a negyedik. Az ötödik helyet a Monte Carlo című romantikus vígjáték szerezte meg a toplistán 7,6 millió dollárral (1,3 milliárd forinttal).

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.